Billendoekjes

 

 

 

 

 

Alle inhoud en foto's zijn eigendom van Bibieke. Gelieve niets te copiëren zonder toestemming.

Algemene voorwaarden

BTW 0550.899.127

 

In plaats van wegwerp natte doekjes kan je perfect ook katoenen doekjes gebruiken. Ik heb er voor mezelf een stapeltje gemaakt en ik wil niet weten hoeveel wegwerp ik anders al nodig gehad zou hebben!

Wat?

Ik heb flanellen doekjes van 15 op 20 cm en doe ze dubbelgeplooid in een doos voor natte doekjes. Ik heb ook steeds een plastiek flesje klaarstaan waar in een mengsel zit in volgende verhoudingen:

  • 50 cl water
  • 2 scheutjes babyolie
  • 1 scheutje babyzeepl

 

Hoe?

Als mijn doosje leeg is, vul ik het met een stapel dubbelgeplooide doekjes, giet er wat zeepwater bij en laat het in de doekjes dringen zodat ze allemaal net doordrenkt zijn. Het is de bedoeling dat ze goed vochtig zijn, maar dat je ze niet hoeft uit te knijpen. Zorg wel voor een doosje waarvan je makkelijk het hele deksel van kan opendoen, want ze door de kleine opening in het deksel trekken is niet zo handig.

 

Wassen

En dan kan je ze à volonté gebruiken! Vuile doekjes gaan bij mijn in de luierbak, maar als je geen katoenen luiers gebruikt, kan je een plastiek bakje met deksel gebruiken (hoeft niet helemaal luchtdicht te zijn). Daar gooi je ze in tot je de volgende 60° was doet.. Ze kunnen gewoon bij de andere was: handdoeken, lakens, keukendoeken,...

 

Zelf Maken